Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szívünk egészségéért
  2023-06-05 15:13:01, hétfő
 
  Magnézium, omega-3 zsírsav, D-vitamin, inozitol, rezveratrol - jót tesznek a szív egészségének

A szív a test motorja. A szívbetegség kialakulását fokozza a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, és a már kialakult cukorbetegség egyik szövődménye is lehet valamilyen szív- és érrendszeri betegség. Ahhoz, hogy a szívünk és az érrendszerünk egészséges maradjon, nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, egészségesen táplálkozzunk, csökkentsük a stresszt és fenntartsuk az ideális testsúlyunkat.

Léteznek olyan táplálékok és kiegészítők, amelyek rendkívül jót tesznek a szív egészségének. Mutatjuk is, melyek ezek.

Kutatási eredmények igazolják, hogy a megfelelő D-vitamin-szint jót tesz a szív egészségének és ez esetben teljesen mindegy, hogy napfény hatására termelődik a szervezetünkben ez a vitamin, vagy valamilyen táplálékkal visszük azt be a szervezetünkbe. A megfelelő D-vitamint-szint nemcsak a cukorbetegség, hanem a stroke kialakulásának kockázatait is csökkenteni tudja.

A szív egészségét biztosíthatja a koenzim-Q10 is, amely megtalálható a halakban, a brokkoliban és a karfiolban. A koenzim-Q10 rendszeres fogyasztása jelentősen enyhítheti az izom- és ízületi fájdalmakat, ezen kívül nagy szerepe van a magas vérnyomás csökkentésében is. Ez a tápanyag csökkenti a magas trigliceridszintet, a magas koleszterinszintet és ezzel megint csak a vérnyomás normalizálódik.

A szőlőmag egy rezveratrol nevű antioxidánsban bővelkedik, ami szintén nagyon pozitívan hat a szív egészségére, hiszen a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet is csökkenteni tudja.

Az inozitol az inzulinérzékenység javításával segíthet a vércukorszint szabályozásában is. Az inozitol javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is, vagyis minden olyan tényezőt, ami csökkentheti a szívroham kockázatait.

A szív számára nagyon hasznosak lehetnek az omega-3 zsírsavak, amelyek csökkentik a szervezetben a trigliceridszintet, a magas vérnyomást, a gyulladást és ezzel jelentősen csökken a szívbetegségek és a stroke kialakulásának kockázata. A halak tele vannak omega-3 zsírsavakkal, amelyeket összefüggésbe hoztak a szívbetegségek és a stroke kockázatainak csökkenésével. A lenmagolaj, a dió és a chiamag is sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. A halolajban lévő omega-3 növeli a jó, azaz a HDL-koleszterin-szintet, illetve csökkenti a plakk felhalmozódását az artériákban.

Az alacsony magnéziumszint szintén okozhat magas vérnyomást, illetve plakk halmozódhat fel az artériák falán és ez megemeli a koleszterinszintet, ami szintén lehet különféle szívbetegségek okozója. A magnéziumkiegészítés csökkentheti a kortizolszintet is, ami a szervezet elsődleges stresszhormonja. A magnézium szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában és a gyulladás csökkentésében is. A magnézium vérnyomást is csökkent, javítja az inzulinrezisztenciát és csökkenti a szívroham kockázatát is.

A foláttal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkenti a szívroham és a stroke kockázatait azoknál az embereknél, akik magas vérnyomásban szenvednek.

A D-vitamin a csontok védelmével, az energia növelésével és az inzulinszint szabályozásával mind a szív, mind az általános egészség szempontjából nagyon előnyös lehet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, stresszhormonja, szabályozásával, felhalmozódását, szervezetünkben, kortizolszintet, bebizonyosodott, szabályozásában, kialakulásának, szívbetegségek, csökkentésében, magnéziumszint, antioxidánsban, normalizálódik, szervezetünkbe, vércukorszint, biztosíthatja, testsúlyunkat, érrendszerünk, táplálkozzunk, cukorbetegség, csökkenésével, összefüggésbe, kockázatainak, szempontjából, szervezetben, inzulinszint, egészségesen, egészségének, szívbetegség, kialakulását, csökkentheti, rendszeresen, kapcsolatban, zsírsavakkal, vérnyomásban, szív egészségének, test motorja, szívbetegség kialakulását, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érrendszerünk egészséges, ideális testsúlyunkat, megfelelő D-vitamin-szint, megfelelő D-vitamint-szint, stroke kialakulásának, szív egészségét, koenzim-Q10 rendszeres, tápanyag csökkenti, vérnyomás normalizálódik, rezveratrol nevű, szív egészségére,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fodor Ákos költő,  Ázzal aki csak szép  Amit átélünk,  A fák lelke  Mosolyogtál már ma?  Az udvariasság alapja: önismer...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Az Európai Unió is foglalkozik...  A végzet az  Alvó cica  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  A boldogság ült a világvégén  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pillangó  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Gábor Dénes gondolata  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Krisztinától  Volt egy...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 26  Maradék idő  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  A végzet az  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Sirató  Az elfogadásnak...  Szép estét  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Muratáj  A végzet az  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Álom  Különös!  Aki szeret, annak senki sem id...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Különös!  Nehezen engedem  Paul David Tripp Április 26  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A föld szépségéért  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A fenyő nem szép fa, (...)  Minden szülő a lényével nevel.  Alakot vált...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Alakot vált... 
Bejegyzés Címkék
szív egészségének, test motorja, szívbetegség kialakulását, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érrendszerünk egészséges, ideális testsúlyunkat, megfelelő D-vitamin-szint, megfelelő D-vitamint-szint, stroke kialakulásának, szív egészségét, koenzim-Q10 rendszeres, tápanyag csökkenti, vérnyomás normalizálódik, rezveratrol nevű, szív egészségére, magas vérnyomást, vércukorszint szabályozásában, inozitol javítja, szívroham kockázatait, szív számára, omega-3 zsírsavak, halak tele, stroke kockázatainak, halolajban lévő, plakk felhalmozódását, alacsony magnéziumszint, artériák falán, szervezet elsődleges, magnézium szerepet, gyulladás csökkentésében, magnézium vérnyomást, szívroham kockázatát, foláttal kapcsolatban, stroke kockázatait, csontok védelmével, energia növelésével, inzulinszint szabályozásával, általános egészség, koleszterinszint, stresszhormonja, szabályozásával, felhalmozódását, szervezetünkben, kortizolszintet, bebizonyosodott, szabályozásában, kialakulásának, szívbetegségek, csökkentésében, magnéziumszint, antioxidánsban, normalizálódik, szervezetünkbe, vércukorszint, biztosíthatja, testsúlyunkat, érrendszerünk, táplálkozzunk, cukorbetegség, csökkenésével, összefüggésbe, kockázatainak, szempontjából, szervezetben, inzulinszint, egészségesen, egészségének, szívbetegség, kialakulását, csökkentheti, rendszeresen, kapcsolatban, zsírsavakkal, vérnyomásban, megtalálható, csökkenteni, koleszterin, javításával, kockázatait, fájdalmakat, fogyasztása, artériákban, rezveratrol, táplálékkal, egészségére, brokkoliban, halmozódhat, szövődménye, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.